in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Korisnik ste iPhonea? Ovih pet novosti za iOS 16 s nestrpljenjem očekujemo!

Pogledajmo pet zanimljivih noviteta koje donosi

Novo izdanje operativnog sustava za iPhone donosi priličan broj zanimljivih noviteta. Izdvojili smo njih nekoliko.

Na jesen ove godine izdanje Appleovog operativnog sustava iOS 16 postat će dostupno svima. Beta izdanje bi se trebalo pojaviti već tokom jula.

Lockdown Mode

Kao što smo već pisali, ovaj način rada značajno će ograničiti funkcionalnost vašeg iPhonea kad je njegov ekran zaključan.

Blokira privitke, isključuje pretpreglede poveznica i pojedine tehnologije surfanja webom, odbija pozivnice i pozive putem aplikacije FaceTime iz nepoznatih izvora, zaključava žične veze s računarima i drugim uređajima i onemogućava dodavanje novih profila za konfiguraciju ili ulazak u upravljanje uređajem.

Clownfish

Pozadinska slika (wallpaper) koja je bila korištena pri predstavljanju prvog iPhonea 2007. godine napokon bi trebala postati dostupna svima. Ponešto se razlikuje od izvornika zbog toga što je iOS u međuvremenu napredovao i funkcionira na drukčiji način.

Novi zaključani ekrani

Vlasnici iPhonea dobit će bogatije zaključane ekrane s prikazom više pojedinosti, kao i lakšu promjenu pozadinskih slika za njih i za početne ekrane.

Izbjegavanje CAPTCHA-e

Ovo je opcija koju jedva čekamo. Umjesto gnjavaže s CAPTCHA-om, Apple namjerava koristiti Private Access Tokens kako bi potvrdio identitet vas i vašeg uređaja.

Nagrade za Fitness+

Postojeće nagrade za Fitness+ bit će proširene novim izazovima, koji će biti prepoznatljivog oblika, navodi Forbes.