in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ovo je najtanji mehanički sat na svijetu!

Cijena “sitnica”

Početkom godine Bulgari je lansirao mehanički ručni sat Octo Finissimo Ultra, koji je s debljinom od samo 1,8 mm proglašen najtanjim na svijetu. Švicarska kompanija za luksuzne satove Richard Mille sada preuzima taj rekord sa svojim satom RM UP-01 Ferrari, koji je tanji od njega za “punih” 0,005 mm.

Usprkos doista gotovo beznačajnoj razlici, Bulgari svoj sat više ne može reklamirati kao najtanji na svijetu, a Richard Mille ima puno razloga za zadovoljstvo, mada je upitno hoće li zbog toga imati bolju prodaju.

RM UP-01 Ferrari je težine (zajedno s remenom) od 30 grama, a kao što mu i samo ime kaže, razvijen je u suradnji s Ferrarijem. Obzirom da mu cijena iznosi 1,888 miliona dolara, jasno je da će si ga moći priuštiti samo neki vlasnik Ferrarija, koji u svojoj garaži ima više crvenih talijanskih jurilica.

Richard Mille ga je izradio od slitine sastavljene od 90% “grade 5” titanija, 6% aluminija i 4% vanadija, a biti će dostupan u ograničenoj seriji od samo 150 primjeraka. Proizvođač navodi kako je zbog mehaničkih svojstava tog materijala, sat namijenjen frekventnom korištenju u aeronautici, astronautici i automobilskoj industriji.

Prema navodima proizvođača, za razvoj, izradu i testiranje sata je utrošeno više od 6.000 sati rada.

Kao gotovo svaki mehanički sat, i ovaj se navija ručno, te vam omogućuje da između dva navijanja radi 45 sati. Dizajn odmah ukazuje da se radi o Ferrariju, ali nije nam poznato hoće li ga pokloniti Carlosu Sainzu koji je za Ferrari nedavno osvojio svoj prvi naslov u utrkama Formule 1, čije se lice već nalazi u reklamnoj kampanji za RM UP-01 Ferrari sat.