in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Rezultati u sekundama: Da li je link na web stranicu koju želite posjetiti siguran? Provjerite odmah!

Sigurnost

Pokrenut je novi alat za provjeru web stranica, koji pomaže korisnicima da potvrde jesu li stranice koje namjeravaju posjetiti legitimne i prije nego što ih posjete. Navedeni alat omogućuje korisnicima da unesu adresu bilo koje web stranice kako bi provjerili radi li se o stvarnoj web lokaciji ili prevari, uz dodatno i ocjenu povjerenja za tu web stranicu.

Novi alat se nalazi na web stranici grupe za sigurnost na internetu Get Safe Online, koja je radila s uslugom za sprječavanje prijevara Cifas. Ocjenu izračunava algoritam koji se temelji na više od 40 izvora podataka i izvještaj o zlonamjernim web stranicama. Ti izvještaji dolaze od agencija za provođenje zakona, regulatora i robnih marki potrošača kako bi se identificirale i provjerile stranice na koje su korisnici ušli, prenosi Daily Mail.

Korisnici jednostavno upisuju adresu web stranice koju žele provjeriti, a rezultati će se pojaviti u roku od nekoliko sekundi. Provjerava je li ta web stranica prijavljena zbog krađe identiteta ili zlonamjernog softvera, te da li je neki sadržaj blokiran.