in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Olakšavaju diskusije: Facebook testira nove funkcije!

Kompanija Meta je najavila nekoliko novih funkcija koje se testiraju na Facebooku

Obje funkcije su dizajnirane kako bi se povećalo angažovanje u različitim formatima, posebno kada su u pitanju istaknute grupe ljudi. U opticaju su dvije mogućnosti, novo polje sa strane za Facebook Groups i mehanizam za kanal za veći fokus na diskusije.

Kada je u pitanju novo polje sa strane, u njemu će se nalaziti lista svih grupa kojih je korisnik član, kao i prateći sadržaj u njima koji još niste vidjeli. Također, moguće je zakačiti grupe, pronalaziti nove i kreirati sopstvene grupe.

Kanali su druga funkcija koja se testira. Radi se o manjim zajednicama u okviru grupa, kako bi korisnici mogli da imaju diskusije sa boljim fokusom. Ideja je da se omogući grupa, sa fokusom na jednu temu, a potom da se formiraju kanali sa različitim podtemama.

Kanali stižu u tri formata: chat, audio i feed. Prvi se odnosi na razgovore, drugi omogućava članovima da učestvuju u audio razgovorima, dok se feed ponaša kao grupa u okviru grupe, a prikazuje sadržaj sa odgovarajućim angažmanom.

Za sada nema informacija o tome kada će Meta okončati testiranje novih funkcija i omogućiti ih dostupnim svim korisnicima, prenosi Neowin.