in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Amazon će uvesti virtualnu probu cipela

Korisna opcija

Jedan od najvećih tehnoloških divova, Amazon, najavio je da će uvesti interaktivnu opciju “Virtual Try-On” za iOS korisnike u SAD-u.

Riječ je o opciji virtualnog isprobavanja cipela koja će kupcima na prikladan način omogućiti da vizualiziraju kako će određeni par cipela izgledati na njihovim nogama.

“Vrlo smo uzbuđeni što možemo predstaviti “Virtual Try-On” opciju, tako da kupci mogu isprobavati hiljade brendova i stilova kad god im to odgovara, gdje god se nalazili”, objasnio je Muge Erdirik Dogan, predsjednik Amazon Fashion-a.

Nakon što kupac odabere cipele, opcija “Virtual Try-On” nalazi se ispod slike proizvoda, a sve što je potrebno kako bi je koristio je usmjeriti kameru svog mobilnog uređaja prema svojim nogama kako bi otkrio kako cipele izgledaju na njima. Štaviše, moguće je pomicati stopala i vidjeti kako cipele izgledaju iz svih uglova, prenosi ZeeNews.

Osim toga, Amazon je najavio da će ubrzo uvesti i druge virtualne probe, a očekuje se da će ova mogućnost značajno utjecati na bolje rezultate prodaje.