in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Upoznajte Microlino: Električni automobil neobičnog izgleda

Šta nudi Microlino?

Švicarsko električno vozilo naziva Microlino jedno je od najzanimljivijih vozila koje ste vidjeli zadnjih godina. Ovaj električni automobil zapravo još nije zvanično predstavljen, ali ulazi u završnu fazu proizvodnje, ali to kupce nije spriječilo da ga već rezervišu. Već 30.000 osoba je rezervisalo ovaj električni automobil. Šta nudi Microlino i koja mu je cijena?

Microlino dolazi u kompaktnim dimenzijama i zauzima značajno manje prostora od klasičnih automobila na koje smo navikli. Dolazi sa sjedištem za dvije osobe i stilom otvaranja prednjih vrata sličnom BMW-oj Isetti. Prtljažnik automobila je 230 litara.

Microlino je vozilo klase L7e u Evropi, što znači da se klasifikuje kao četverocikl, ali dizajniran je zapravo kao kompaktni automobil. Ovaj auto posjeduje efikasnu unibody šasiju i malu bateriju. Težak je svega oko 535 kg i pruža domet vožnje od oko 230 km. Maksimalna brzina ovog električnog automobila je 90 km/h, što nije malo, uzevši u obzir to o kakvom se vozilu radi.

Automobil je pogodan za gradsku vožnju, ali i međugradsku. Osnovni model Microlina nudi domet od oko 115 km, što je svakako dovoljno za gradsku vožnju. Navodi se da bi ga tipičan gradski vozač mogao koristiti oko 7 dana s jednim punjenjem.

Kada je riječ o dostupnosti, očekuje se da će ovaj automobil na ljeto ove godine već biti dostupan u Švicarskoj onima koji su ga rezervisali, dok će nakon toga automobil biti dostupan u ostatku Evrope.

Službene cijene još nema, ali nagađa se da će Microlino u Švicarskoj koštati 15.340 dolara u otvorenoj prodaji, prenosi GizmoChina.