in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Google Maps ima novu zanimljivu funkciju

Google Maps

Google Maps želi vam pomoći da udišete samo svježi zrak i kao takav predstavlja novu mogućnost provjere kvalitete zraka na Androidu i iOS-u. Ovo će vam pokazati što možete očekivati, u smislu zraka: je li smog, zadimljen, jednostavno loš ili jednostavno “divan”.

Uz ove pojedinosti na dohvat ruke, možete donijeti bolje informirane odluke o tome hoćete li izaći van, i ako hoćete, koliko dugo. Ono što ćete vidjeti su brojevi AQI ili indeksa kvalitete zraka, zajedno sa smjernicama za aktivnosti na otvorenom, kada su informacije zadnji put ažurirane i poveznice za više informacija.

Podaci dolaze od provjerenih vladinih agencija, uključujući Agenciju za zaštitu okoliša (EPA) u SAD-u. Karte također prikazuju informacije o kvaliteti zraka iz PurpleAira, jeftine senzorske mreže koja vam može dati lokalni prikaz uvjeta.

U SAD-u je također dostupna opcija za šumske požare jer se bliži sezona požara. To vam omogućuje da vidite pojedinosti o aktivnim požarima na tom području, zahvaljujući Googleu u suradnji s Nacionalnim međuagencijskim vatrogasnim centrom (NIFC). Za velike šumske požare možete jednostavno pretražiti “požari u blizini” i pojavit će se povezani detalji, zajedno s informacijama o kvaliteti zraka. “U narednim mjesecima” Google pretraživanje će također dodati podatke o dimu širom SAD-a od Nacionalne uprave za oceane i atmosferu (NOAA).

Nažalost nije poznato hoće li ova mogućnost stići i na naše područje, prenosi GSMArena.