in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

The Callisto Protocol stiže ove zime: Objavljen je i prvi gameplay trailer!

Gaming

Konačno smo imali prilike da vidimo (iako samo mrvice) gameplay iz The Callisto Protocol-a i sada znamo da igra izlazi 2. decembra 2022.

Horor igra iz trećeg lica, koju razvija Striking Distance Studios koji je osnovao kreator Dead Space-a, Glen Schofield. U objavi na PlayStation Blog-u, Schofield je objasnio ”Uzbuđen sam što se vraćam svojim korenima sa potpuno novim pristupom survival horor žanru.”

Stavljeni smo u ulogu Jacob Lee-a, kome glas pozajmljuje glumac Josh Duhamel (NBC’s Las Vegas), koji je zatvorenik na jednom Jupiterovom mjesecu, i pokušava da preživi ”misterioznu epidemiju” koja pretvara ljude u užasne kreature po imenu Biophage, objašnjava IGN.

Schofield kaže “horor počinje sa atmosferom,” a posebna pažnja je posvećena 3D audiju koji posjeduje PS5. The Callisto Protocol će takođe iskoristiti i haptičke mogućnosti Dualsense kontrolera od teških koraka protivnika, do korištenja oružja.

Kada pričamo o borbi u igri, blog je opisuje kao ”strateški borbeni sistem koji primorava igrače da se suoče licem u lice sa našim užasnim stvorenjima.” Koristit ćete gravitaciono oružje GRP pomoću kojeg možete miksovati borbe iz daljine i blizine, zamrznuti neprijatelja ili iskoristiti predmete iz okruženja za odbranu.

The Callisto Protocol je prvobitno trebalo da se dešava u istom univerzumu kao i PUBG, ali je nedavno objavljeno da se od te ideje ipak odustalo. Igra dolazi na PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC.