in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Microsoft želi da importuje vaše Chrome podatke svaki put kada pokrenete Edge

Korisnik može da pristupi historijatu pretrage

Svaki moderni brauzer ima ugrađenu alatku za importovanje podataka, koja pojednostavljuje proces prebacivanja između internet preglednika.Takav slučaj je i sa Edge brauzerom.

Korisnik može da pristupi historijatu pretrage, favoritima, lozinkama, da otvara tabove i druge podatke iz Chromea u Edgeu (i obrnuto), sa svega nekoliko klikova tokom inicijelnog lansiranja preglednika. Microsoft sada želi da ovu funkciju podigne viši nivo i omogući da brauzer konstantno vuče podatke iz Chromea, svaki put kada pokrenete Edge preglednik, prenosi Neowin.

Pomenuta funkcija nije nova, ali je nedavna ažuriranja za Edge Canary čine fleksibilnijom i prilagodljivijom. Edge 104 Canary je dobio novu sekciju za podešavanja, gdje korisnici mogu da izaberu koje će podatke Edge importovati po lansiranju.

Kako biste omogućili novu funkciju importovanja podataka, otvorite podešavanja profila i kliknite na Import browser data > Import browser data on each launch > Turn on. Nakon toga, izaberite Chrome profil i sve što želite da importujete.

Edge Canary trenutno podržava importovanje lozinki, autofill podešavanja, informacija o plaćanju, historiju pretrage, kolačiće i otvorene tabove.

Za sada, nova sekcija za podešavanje importovanja je dostupna selektovanim insajderima u Canary kanalu. Nije poznato kada će postati dostupna širem krugu korisnika.