in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Popularna Facebook opcija misteriozno nestala za neke korisnike

Nestao tamni način rada?

Facebook-ov tamni režim za iOS platformu nedavno je nestao za određeni broj korisnika i to bez bilo kakvog objašnjenja. Iako je ovo vjerovatno greška, tehnološki gigant nije priznao problem niti je dao vremenski okvir za popravku.

Korisnici Apple mobilnih uređaja koji svakodnevno upotrebljavaju Facebook aplikaciju požalili su se na društvenim mrežama kako više nisu u mogućnosti da koriste tamni režim unutar iOS operativnog sistema, piše 9to5Mac.

Odjednom su nestale obje opcije. Naime, više nije moguće uključiti tamni prikaz slike ni iz podešavanja unutar iOS operativnog sistema, ali ni iz opcija prisutnih u samoj Facebook aplikaciji. Dark mode je jednostavno nestao.

Trenutno nema apsolutno nikakvih navoda vezanih za informaciju zbog čega je dark mode podrška, koja je za iOS operativni sistem stigla u verziji 13, sada jednostavno nestala.

Još čudnija je činjenica da se tamni prikaz slike ne može omogućiti ni podešavanjima unutar samog operativnog sistema, ostavljajući veliki znak pitanja iznad ovog događaja.