in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

iPhone konačno dobiva nešto što Android ima godinama

Novi detalji

Apple iPhone 13 Pro serija je stigla s ProMotion ekranom koji je imao stopu osvježavanja od 120 Hz, čini se da će ovogodišnji iPhone 14 Pro modeli također imati ovu tehnologiju ekrana zajedno s nekim nadogradnjama koje bi proširile njegove funkcionalnosti, a jedna od njih je u Android svijetu već dugi niz godina.

Za one koji nisu svjesni, iPhone 13 Pro serija je imala LTPO panele koji su imali varijabilne stope osvježavanja što je omogućilo bolju energetsku učinkovitost. ProMotion ekrani su u osnovi uspjeli očuvati vijek trajanja baterije tako što su nudili veću brzinu osvježavanja ekrana samo kad bi to bilo potrebno. Međutim, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max ProMotion prikazuje samo podržane stope osvježavanja između 10 Hz i 120 Hz.

S druge strane, ponude brendova kao što su Oppo i Samsung mogu spustiti stopu osvježavanja i do 1Hz. Poznati analitičar zaslona Ross Young vjeruje da će iPhone sljedeće generacije koristiti ProMotion panel koji također može pasti na stopu osvježavanja od 1 Hz.

Always On Display

To bi značilo da bi proizvođač iPhonea uskoro mogao ponuditi bolje opcije, kao i poboljšati trajanje baterije na nadolazećim pametnim telefonima. Jedna od ovih boljih opcija je vjerovali ili ne Always On Display.

Apple već uveliko koristi ovu tehnologiju, ali iz nekog razloga se ona još nije pojavila na iPhoneu. Samo jedan od primjera je Apple Watch Series 7 koji također koristi LTPO ekrane i Always On Display.

Nadajmo se da će iPhone 14 Pro i Pro Max ponuditi ove opcije, budući da krajnji korisici zaista cijene ovakve sitnice koje čine uporabu telefona puno ugodnijom, prenosi Gizmochina.