in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Novi skandal u SpaceX-u: Elon Musk optužen za seksualno uznemiravanje?

Musk je žrtvu navodno zamolio za masažu cijelog tijela u svojoj sobi

Afera u SpaceX-u i to u vrhu kompanije. Naime, navodno je ova kompanija platila stjuardesi 250.000 dolara kako ne bi progovorila i tužila kompaniju nakon što joj je navodno Elon Musk ponudio seks, izvještava Business Insider.

Prema riječima jednog od prijatelja ove stjuardese, žrtva je radila kao član posade na poslovnom letu kompanije SpaceX. Tokom jednog od tih letova, Musk je žrtvu navodno zamolio za masažu cijelog tijela u svojoj sobi. Navodno je tokom masaže Musk otkrio dio ogrtača koji prekriva donji dio njegovg tijela, te joj je navodno ponudio seks.

Business Insider prenosi da je ovu informaciju dobio od prijatelja stjuardese, od kojeg je stjuardesin advokat zatražio da napiše izjavu. Navodno se sve desilo 2018. godine, a stjuardesa je odbila pristati na bilo kakve seksualne radnje sa poznatim milijarderom, te je navodno tokom čitavog leta bila uznemirena.

Nadalje, ona je navela da joj je nakon ovog incidenta smanjen broj letova u kojima je učestvovala, što je bila Muskova osveta za njen nepristanak.

Ona je 2018. godine podnijela žalbu odjelu za ljudske resurse SpaceX-a, rekavši da je njena karijera u kompaniji nazadovala zbog toga što je odbila seks sa Elonom Muskom. Navodno je nakon toga SpaceX kompanija potpisala ugovor o otpremnini u iznosu od 250.000 dolara kojom joj je zabranjeno da iznosi bilo kakve detalje o incidentu.

Musk je za Insider naveo da se radi o politički motiviranoj priči. Na Twitteru je Musk napisao da su optužbe „potpuno neistinite“.

Zaposlenici SpaceX-a i Tesle naveli su da u obje kompanije nikada nije zabilježen slučaj seksualnog uznemiravanja, prenosi The Verge.