in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nova mapa: Satelitski internet Elona Muska sad je dostupan u 32 države širom svijeta

Objavili novu mapu

Za razliku od dosadašnje prakse, zbog koje su često bili kritizirani, SpaceX tvrdi kako može odmah početi isporučivati opremu potrebnu za korištenje Starlinka.

Usluga pružanja pristupa internetu putem satelita Starlink kompanije SpaceX od sad je dostupna u 32 države širom svijeta.

Za razliku od dosadašnje prakse, zbog koje su često bili kritizirani, SpaceX tvrdi kako može odmah početi isporučivati opremu potrebnu za korištenje ovog servisa. Ranije se na nju moralo čekati mjesecima.

Na Twitteru su objavili mapu dostupnosti, prema kojoj je Starlink moguće dobiti u većini europskih država i na sjeveru američkog kontinenta, kao i u dijelovima Južne Amerike, Australije i Novog Zelanda.

Uz većinu ostalog dijela svijeta – što uključuje i cijelu Afriku – postavljena je obavijest kako će usluga biti dostupna uskoro, ponegdje od 2023. godine.

Dosad je Starlink bilo moguće koristiti u 25 država. Nakon poskupljenja u ožujku ove godine košta 599 američkih dolara za početni paket, dok za mjesečnu pretplatu treba izdvojiti 110 USD, piše Verge.