in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

U igri je, ali zamalo: Prvi Cross-Platform testovi u FIFA 22

Opcija testiranja

Multi-platformska funkcionalnost konačno je najavljena za igru FIFA 22 i bit će dostupna „u bliskoj budućnosti“ za igrače na PlayStation 5, Xbox Series i Google Stadia platformama – ali će ista za sada biti samo test.

Funkcija, koja omogućava igračima da igraju zajedno online bez obzira na platformu, bit će uvedena samo u fazi testiranja i bit će dostupna samo za online sezone i online prijateljske utakmice. EA još uvijek nije otkrio kada će test početi, niti koliko bi mogao da traje.

Nejasno je da li će biti dodati drugi režimi ili platforme za unakrsnu igru, kao što je EA i navodi u blog postu, povratne informacije sa testa „pomoći će sa daljim uviđanjem rešenja kako bi unakrsna igra mogla biti implementirana u budućim naslovima“. EA ne dodaje ništa povodom dodatnog sadržaja u igri FIFA 22.

EA je takođe ograničio ovu funkciju na hardver trenutne generacije i ova dva režima „sa ciljem da se smanji šansa za uvođenje novih problema u igru“.

Meni za unakrsnu igru će se pojaviti u FIFA 22 kada počne testiranje, što će omogućiti igračima da dodaju prijatelje na drugim platformama, pa čak i da potpuno isključe ovu funkciju, navodi IGN.

Unakrsna igra neće uticati na stvarnu igru ili povezivanje, kaže EA, jer sve što ona zapravo znači je da će skup potencijalnih protivnika biti veći nego što je bio ranije.

FIFA je jedna od najvećih gaming franšiza na svijetu, a njen stalni nedostatak unakrsne igre (dok je rivali kao što su Fortnite i Call of Duty srdačno prihvataju) predstavlja ogroman izvor frustracije za fanove.

FIFA 22 dolazi na ovomjesečni PlayStation Plus na vrijeme za Team of the Season igrače koji pristižu u Ultimate Team.

Cross-platform igranje je nešto što mnogi igrači čiji prijatelji ne dijele istu platformu često slave, ali ova funkcionalnost sa sobom ipak povlači pitanja prednosti.