in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Avatar 2: Pogledajte prvi zvanični trailer filma!

Nastavak prikazuje događaje koji su se desili deceniju nakon događaja iz prvog filma

Objavljen je prvi trailer za film Avatar: The Way of Water koji nam daje uvid u događaje koji se odvijaju na Pandori u dugo očekivanom nastavku Jamesa Camerona.

Trailer se “otvara” na poznatim plutajućim planinama Pandore, prateći Na’vi dok putuju oko azurno plavih mora planete i bioluminiscentnih zaliva na vrhovima velikih krilatih banšija i ogromnih vodenih stvorenja kako bi zaštitili svoj dom od nadolazeće opasnosti. Porodica Sully je također spremna za bitku dok Jake podsjeća Neytiri da je njihova porodica njihova „tvrđava“, prenosi IGN.

Smješten više od decenije nakon događaja iz prvog filma, Jake i Neytiri sada imaju troje Na’vi dece po imenu Neteyam (Jamie Flatters), Tuktirey (Trinity Bliss) i Lo’ak (Britain Dalton) kao i usvojenog ljudskog sina nazvan Miles Sorocco AKA “Spider” (Jake Champion), protiv kojeg moraju da se bore da bi se zaštitili od novih prijetnji koje zadiru u njihov svijet.

U filmu Avatar: The Way of Water glume Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi i Kate Winslet tako da postoji dobra mješavina favorita i Na’vi pridošlice, od kojih je jedan predstavljen na nedavno objavljenom posteru za predstojeći nastavak.

Avatar 2 bi trebao da izađe 16. decembra 2022. godine, nakon 13 godina proizvodnje i raznih odlaganja. Snimanje na Avataru 3 završeno je prošlog septembra, a taj film bi trebalo da izađe 20. decembra 2024. godine, Avatar 4 u decembru 2026. godine i Avatar 5 u decembru 2028. godine.

Ubisoft također objavljuje Avatar: Frontiers of Pandor, akciju otvorenog svijeta iz prvog lica – adaptaciju avanturističke video-igre.