in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Apple ispunio obećanje – uskoro ćete sami moći popravljati vaš iPhone

Sam svoj majstor

Prošle godine Apple je najavio Self Service Repair program (mogućnost kupovanja originalnih Apple dijelova te samostalna ugradnja tj. popravak). Program donosi preko 200 originalnih Apple dijelova i alata za popravak za iPhone 12 i 13 serija, kao i novog iPhone SE 2022. Program je sada pokrenut u SAD-u tako da korisnici tamo mogu lako naručiti dijelove i sami popravljati svoje uređaje.

Vlasnici iPhonea mogu odabrati i naručiti dijelove iz Apple Self Service Repair Store, a također mogu poslati svoje stare dijelove poštom za kredit (popust) u prodavnici. Postoji čak i mogućnost iznajmljivanja alata za popravak za 49 USD (47 eura) sedmično tako da ne morate kupovati posebnu opremu za popravak telefona.

Kupiti možete gotovo sve, tako vam na raspolaganju stoje ekrani, baterije, zvučnici, moduli kamere, SIM ladice i Taptic motori kao i hrpa raznih rezervnih dijelova poput vijaka.

Cijene naravno variraju, pa tako npr. paket ekrana za iPhone 13 (uključuje ekran, komplet vijaka, ljepilo i sigurnosne vijke) košta 269,95 USD, dok paket rezervne baterije košta 70,99 USD. Slanjem vašeg starog ekrana dobivate 33,60 USD kredita u prodavnici, dok vam stara baterija donosi 24,15 USD.

Apple napominje da je Self Service Repair namijenjen pojedincima koji imaju iskustva sa složenošću popravka elektroničkih uređaja. Apple također izričito navodi da popravak vašeg telefona s dijelovima iz programa Self Service Repair neće poništiti vaše jamstvo, iako bilo kakvo oštećenje hardvera do kojeg dođe tijekom procesa popravka neće biti pokriveno.

Neki popravci poput zamjene ekrana zahtijevat će softver za konfiguraciju sustava za dovršetak postupka popravka. Korisnici će morati kontaktirati podršku za Self Service Repair Store online putem ili telefonom kako bi pokrenuli softver za konfiguraciju sustava kako bi dovršili popravak.

Apple kaže da će se program Self Repair s vremenom proširiti i na dodatne regije, a u Europi se očekuje kasnije ove godine, prenosi GSMArena.