in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Jack Dorsey hvalio Muska: “Elon je jedino rješenje kojem vjerujem”

Suosnivač i bivši direktor Twittera nadodao je i da vjeruje ‘Muskovoj misiji da proširi svjetlo svijesti’

Suosnivač Twittera i voditelj Blocka Jack Dorsey jasno je izrazio da Elon Musk kao vlasnik Twittera ima njegovu podršku. U prvom javnom komentaru od objave prodaje vrijedne 44 milijarde dolara, Dorsey je rekao da je ‘Elon jedino rješenje kojem vjeruje’.

Dorsey je napisao da Musk i trenutni direktor Parag Agrawal ‘izvlače kompaniju iz nemoguće situacije’ te da je kompanija ‘na pravom putu’. Dorsey je također aludirao i na vlastito žaljenje oko strukturiranja Twittera, piše Engadget.

“Ideja i usluga su sve što je meni važno i napravit ću sve što mogu da oboje usavršim”, napisao je.

“Twitter kao kompanija uvijek je bio moj najveći problem i najveći razlog žaljenja. Bio je u rukama Wall Streeta i reklama. Oduzimanje kompanije iz ruku dioničara ispravan je prvi korak”, dodao je u objavi.

“U principu ne vjerujem da bi iko trebao voditi Twitter ili biti njegov vlasnik. Twitter želi biti javno dobro na razini protokola, a ne kompanija. Elon Musk je jedino rješenje kojem vjerujem ako Twitter zauvijek ostane kompanija. Vjerujem njegovoj misiji da proširi svjetlo svijesti”, raspisao se Dorsey.

Iako ovo nije prvi put da je Dorsey podržao Muskovo uplitanje u kompaniju, njegovi najnoviji komentari pristižu u trenutku nesigurnosti kad velik broj zaposlenika strepi nad vlastitom karijerom i smjerom kojim se Twitter kreće.