in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Burne reakcije: Kontroverzni AI detektira emotivna stanja učenika

Nova tehnologija

Dobri učitelji i profesori tokom svojih predavanja u učionicama često mogu prepoznati zainteresiranost učenika i studenata za temu iz njihovih pogleda i držanja tijela.

Kod online nastave koja se često provodila ili se još uvijek provodi u današnjim Covid vremenima, profesorima je to teže ustanoviti jer na ekranu imaju male sličice svih učenika virtualnog razreda, pa im nije lako uočiti učenika koji se dosađuje ili je totalno nezainteresiran.

Prema pisanju Protocola, kompanija Class Technologies ušla je u partnerstvo s Intelom koji je za njezinu aplikaciju Class za online nastavu koja je integrirana sa Zoomom, razvio sustav koji ima za cilj primijeniti moć umjetne inteligencije na lica i govor tijela studenata. To nastavnicima omogućuje da saznaju mentalna stanja učenika kao što su dosada, rastresenost ili zbunjenost.

Tahnologija je prilično brzo izazvala žestoke rasprave na internetu o umjetnoj inteligenciji, nauci, etici i privatnosti, jer mnogi smatraju da praćenje pozornosti učenika od strane AI-ja nije etično i zadire u privatnost.

Softver koristi video streamove učenika, koje unosi u AI engine zajedno s kontekstualnim informacijama u stvarnom vremenu, koje mu omogućuju klasificiranje razumijevanja učenika o predmetu.