in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Twitterova dugo očekivana opcija mogla bi pratiti historiju uređivanja objava korisnika

Opcija “EDIT”

Twitter je početkom mjeseca razveselio korisnike objavom da će im uskoro omogućiti uređivanje tweetova nakon što ih objave. Kako prolaze dani od prvobitne objave kompanije, tako se otkriva sve više detalja o toj dugo očekivanoj opciji.

Naime, softverska inženjerka Jane Manchun Wong, objavila je da bi uređivanje tweeta pomoću Twitterove nadolazeće opcije, moglo ostaviti digitalni trag historije objave.

„Izgleda da je Twitterov pristup uređivanju tweeta nepromjenjiv (immutable). Umjesto da promijeni tekst tweeta unutar iste objave, istog ID-a, on ponovno stvara novi tweet s izmijenjenim sadržajem, zajedno s popisom starih objava prije uređivanja“, objašnjava Manchun Wong.

Manchun Wong navodi da još nije u potpunosti jasno kako će se korisnicima prikazivati historiju uređivanja tweetova i hoće li uopće. No, ako Twitter odluči omogućiti svima da pristupe povijesti objave, to bi moglo riješiti zloupotrebu uređivanja te tako „umiriti“ kritičare nadolazeće opcije, prenosi The Verge.

Kako bi Twitterova opcija za uređivanje mogla izgledati u praksi, objavio je Alessandro Paluzzi, developer mobilnih aplikacija. Naime, ako se njegova snimka ekrana pokaže tačnom, „Edit Tweet“ opcija pojavit će se u izborniku na desnoj strani tweeta.

Odabirom opcije otvara se prozor koji izgleda baš poput onog za obično sastavljanje tweeta, samo što je već popunjen sadržajem prethodne objave. U donjem desnom uglu, međutim, stoji „Update“, umjesto „Tweet“.

Važno je napomenuti da Paluzzijev snimak ekrana ne prikazuje opciju za pregled historije uređivanja tweeta, no on tvrdi da će se ona uistinu pojaviti u budućnosti.