in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Half-Life 2 mod mijenja Alyx u Krystal iz Star Fox Adventures i to sa originalnim glasom

Glumica nije posudila svoj glas za video igru još od Perfect Dark Zero (2005)

Radi se na Half-Life 2 modu koji ne samo što mijenja izgled Alyx Vance u Krystal iz Star Fox Adventures već mijenja i kompletnu glasovnu glumu za ovog lika sa novom sinhronizacijom koju je snimila originalna glumica Estelle Ellis.

Kako prenosi Polygon, Gagnetar je napravio ovaj mod prije četiri godine kada je zamijenio Alyx za Krystal, ali je sada odveo stvari na sljedeći nivo vraćajući i Ellis da snimi nove linije dijaloga za njegov projekat.

Gagnetar je podijelio i prvi pogled na svoj mod sa Krystal i glasom originalne glumice u Kleiner’s Lab-u u Half-Life 2 gdje smo mogli da vidimo kako se lik kreiran za Game Cube igru uklapa u ovaj univerzum.

Na stranici obožavatelja Krystal, Gagnetar je rekao da planira da objavi kompletan mod 23. septembra 2022. godine, kada sasvim slučajno pada 20. godišnjica Star Fox Adventures igre.

Ellis je također posudila glas i drugim likovima u Star Fox Adventures kao što su Queen Earthwalker i Mother Thorntail, a glumila je i u igrama Perfect Dark Zero i Grabbed by the Ghoulies. Nakon 2005. godine nije se više bavila glasovnom glumom.

Star Fox Adventures objavljen je 2002. godine i ostao je naslov koji je podijelio fanove dugovječnog Star Fox serijala, prenosi IGN,