in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Elon Musk se neće pridružiti upravnom odboru Twittera

Potvrđeno

Elon Musk se neće pridružiti upravnom odboru Twittera, objavio je u nedjelju navečer izvršni direktor Twittera Parag Agrawal.

“Elon je odlučio da se neće pridružiti našem upravnom odboru”, tvitao je Agrawal.

“Elonovo imenovanje u Upravni odbor trebalo je službeno stupiti na snagu 9. aprila, ali Elon je istog jutra objavio da to neće učiniti. Vjerujem da je ovo najbolje za sve”, podijelio je izvršni direktor na društvenoj mreži.

Twitter ostaje otvoren za Muskov doprinos, dodao je Agrawal.

Prošle sedmice je otkriveno da je šef Tesle kupio više od devet posto Twitterovih dionica. Twitter je tada objavio da je s Muskom sklopio sporazum po kojemu će ga kompanija imenovati u Upravni odbor da bude direktor II. klase s mandatom koji ističe 2024. godine.

Musk je vješt korisnik Twittera, ali je bio i kritičan prema toj platformi. Prije nego što je postao dioničar, Musk je proveo anketu na Twitteru u kojoj je pitao korisnike vjeruju li da se Twitter pridržava načela slobode govora.

Šef Tesle u odvojenoj anketi je pitao korisnike i treba li se sjedište Twittera prenamijeniti u sklonište za beskućnike, a taj plan je podržao osnivač Amazona Jeff Bezos. Musk (50) je daleko najbogatija osoba na svijeta zahvaljujući svojim udjelima u Tesli i svemirskoj kompaniji SpaceX.