in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Aplikacija za telefon pretvara 2D fotografije u 3D modele!

Epic Games

U okviru svog eventa posvećenog prezentaciji Unreal 5 enginea, Epic Games je predstavio fotogrametrijski softver pod nazivom RealityScan koji može brzo konvertirati laserske skenove ili 2D fotografije u 3D objekte korištenjem pametnog telefona.

Kako biste mogli napraviti 3D model objekta koji želite prenijeti iz svojeg okoliša u neki softverski program ili igru na kojoj radite, trebate se logirati u svoj Epic Games račun, a potom će vam aplikacija reći da trebate snimiti barem 20 njegovih fotki ili napraviti video krećući se oko njega, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nakon toga aplikacija će procesirati slike i pretvoriti ih u 3D objekt korištenjem usluga RealityCapture servera na kojima se obavlja čitav proces konvertiranja i spajanja, a potom možete eksportirati sken u Sketchfab 3D platformu koju je Epic kupio prošle godine.

3D modele koje izradite na ovaj način moći ćete prodavati drugim kreativcima putem specijaliziranih platformi ili ih koristiti u vlastitim VR ili AR projektima. Posebnu korist od ovoga će imati game developeri kojima će Epicova aplikacija zamijeniti skupa snimanja u fotogrametrijskim studijima.

Sličan softver za pametne telefone već smo imali prilike vidjeti u prošlosti, ali ovaj je prvi koji ima potencijal korištenja za profesionalne potrebe. Svakako, Epic bi bio najsretniji da svoje 3D modele ubacujete u igre koje ćete raditi s njegovim Unreal 5 engineom, na kojem se trenutno radi novi Tomb Raider.

Epic trenutno testira betu aplikacije na limitiranom broju korisnika iOS telefona, na koje bi finalna inačica RealityScana trebala stići još ovog proljeća, dok će Android inačica stići kasnije ove godine, prenosi Capturingreality.com.