in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Call of Duty igrač pokušao da dokaže da ne vara… Slučajno otkrio svoje hakerske metode!

Kenji je slučajno otkrio svoje hakerske puteve

Poluprofesionalni Call of Duty: Vanguard igrač Kenji je uhvaćen kako koristi hakove uživo na strimu, zahvaljujući sopstvenoj kameri za monitor… koju je koristio da bi dokazao da nije hakovao.

Prema Dexerto-u, igrač je uhvaćen tokom 2v2 turnira gdje se suočio sa iLuhvly i Sasuke-om koji su postali sumnjičavi povoodm Kenji-evih radnji u sred akcije.

U pokušaju da spasi obraz nakon što je optužen za korišctenje wallhacks-a, Kenji je koristio kameru na monitoru da pokaže svoj „legitimni“ način igre – ali se u tom procesu slučajno razotkrio kako vara.

Wallhack omogućava igračima da vide pozicije neprijateljskih igrača kroz zidove. Kao što možete videti u video snimku iznad, Kenji-ev ekran prikazuje kutije koje ističu pozicije drugih igrača, koje je vjerovatno zaboravio da isključi kada je počeo da prenosi kameru na monitoru.

Čak i tako, izgleda da mu ni to nije previše pomoglo – Kenji je ipak izgubio tu bitku.

Dexerto izvještava da je Kenji-u zabranjen pristup Checkmate Gaming-u, turnirskoj platformi na kojoj se takmičio. Kenji je od tada obrisao i svoj Twitch nalog.

Hakovanje je u posljednje vrijeme postalo veliki problem u Call of Duty igrama, posebno kada je u pitanju Warzone. Međutim, nova mjera protiv varanja u Battle Royale-u sada daje igračima „štit od štete“ kada se nađu u meču sa varalicama.

„Jedna tehnika ublažavanja koju smo testirali je nešto što zovemo Damage Shield“, objavljeno je na zvaničnom Warzone blog-u.

„Kada server otkrije da se osoba koja vara miješa u mehaniku igre u realnom vremenu, on onemogućava sposobnost varalice da nanese kritičnu štetu drugim igračima. Ovo ublažavanje ostavlja varalicu ranjivim na stvarne igrače i omogućava #TeamRICOCHET da prikuplja informacije o sistemu varalice.”

Međutim, varanje nije ograničeno samo na Battle Royale. Call of Duty: Vanguard je zabilježio porast hakera, a developer Activision Blizzard sugeriše da bi onima koji su uhvaćeni u varanju moglo biti zabranjeno buduće igre Call of Duty igara.

Čak je i Call of Duty: Vanguard beta patila od problema sa hakerima, prenosi IGN.