in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Instagram uveo niz noviteta u aplikaciju!

Društvene mreže

Svjedoci smo tome da Meta u posljednje vrijeme itekako radi na implementiranju novih opcija u svoje popularne aplikacije, kao što su WhatsApp, Instagram i Messenger. Sada na Instagram stiže novi niz opcija koje će se mnogima svidjeti.

Naime, Instagram sada pruža korisnicima novu opciju prilikom slanja direktnih poruka (DM) na svojoj platformi. Tako sada korisnici imaju mogućnost da direktno sa feeda pišu u DM određene osobe bez da ulaze u inbox i gube vrijeme. Tako će se sada korisnicima nakon što pritisnu dugme sa znakom strelice ispod određene objave otvoriti poseban prozorčić autora objave, u kojem će jednostavno napisati poruku, bez da ulaze u DM.

Tu su i nove opcije dijeljenja, kao i mogućnost pregleda pjesama i provođenje anketa u grupnim chatovima.

Šef platforme, Adam Mosseri, najavio je namjeru Instagrama da se ove godine fokusira na razmjenu poruka. On je, između ostalog, naveo da je razmjena poruka primarni način na koji se ljudi povezuju na internetu, te da Instagram mora prihvatiti to i raditi na dodavanju novih korisnih opcija na tom polju.

Funkcija pregleda pjesama nudi kratke isječke pjesama od 30 sekundi i dolazi kao plod integracije sa Appleovim i Amazonovim servisima za streaming muzike, s tim što će uskoro tu biti i Spotify podrška. Tu je i novi meni kojem možete pristupiti iz glavnog Instagram feeda s dugim pritiskom na dugme za dijeljenje, koje će vam omogućiti da brzo podijelite određenu objavu sa četiri svoja najbliža prijatelja.

Ono što je još novo jeste i pregled aktivnih pratitelja, što je preuzeto od Messengera, te se sada aktivni pratitelji nalaze poredani iznad chatova. Ovo je plod sve veće kompatibilnosti između Instagrama i Messengera.

Iz Instagrama su naveli da su ove opcije već dostupne globalno većem broju korisnika, prenosi Verge.