in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ovi iPhone i iPad uređaji će uskoro prestati primati ažuriranja

Bez podrške

Korisnici iPhonea koji već duže vrijeme koriste isti telefon pitaju se kada će njihovi iPhone uređaji prestati dobivati ​​ažuriranja? Kako svemu dođe kraj, od toga nisu izuzeti ni Apple uređaji. Pametni telefoni s vremenom postaju zastarjeli i gube podršku svojih proizvođača, a time će i određeni Apple uređaji najvjerovatnije stići na svoje krajnje odredište.

Proizvođači pametnih telefona obično prestanu ažurirati svoje uređaje nakon određenog vremena jer postanu prestari da podržavaju najnovija ažuriranja. Čak i kada bi ti uređaji trebali biti u redu s tim najnovijim ažuriranjima, pravila ažuriranja dolaze u obzir i sprječavaju bilo kakva daljnja ažuriranja. Svaki proizvođač pametnih telefona na tržištu ima ovu politiku i nije specifična samo za Apple.

U nastavku su modeli koji će vjerovatno biti odbačeni nakon iOS 16:

· iPhone 6s

· iPhone 6s Plus

· iPhone SE (1. generacija)

· iPad Mini 4

· iPad Pro (2015.)

· iPad Air 2

· iPad (5. generacija)

Nemojte kupovati ove uređaje ako želite primati ažuriranja. Zato što će ovi iPadi i iPhonei prestati dobivati ​​ažuriranja. Konačna presuda će vjerovatno biti donesena na WWDC konferenciji gdje se očekuje da će Apple govoriti o svojim novim ažuriranjima OS-a i svim promjenama koje dolaze.

Međutim, ako se glasine smatraju istinitim, postoji šansa da Apple odustane od podrške za sve uređaje s A9 čipsetom jer gornji popis sadrži uređaje koji imaju ovaj ili stariji čipset i svi su lansirani prije 2016.

Nakon ovih uređaja, sljedeći na redu će biti iPhone 7 serija za kojeg se očekuje da će dobiti EOL 2024. godine, prenosi Xiaomiui.