in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Novi iPhone SE 5G se slabo prodaje

U stvarnosti situacija nije baš idealna

Apple iPhone SE 5G je trebalo da bude jeftinija opcija za korisnike koji žele iPhone sa 5G mogućnostima, umjesto premijum modela sa visokom cijenom. Na papiru je to djelovalo kao dobra ideja, ali izgleda da u stvarnosti situacija nije baš idealna.

Prema navodima iz nekoliko izvještaja, Apple navodno smanjuje proizvodnju iPhone SE 5G modela za 20 procenata. Nikkei Asian Review, kao i analitičar Ming-Chi Kuo ističu da je razlog smanjena proizvodnje telefona slabija potražnja od očekivane. Ranije su se pojavila nagađanja da bi proizvodnja mogla biti smanjena zbog nestašice čipova.

Iako cijena telefona može biti primamljiva nekim korisnicima, kojima je iPhone 13 možda preskup, nekima se ne sviđa odluka kompanije Apple da zadrži dizajn koji je već nekoliko godina star. Pored toga, iPhone SE 5G nema neke funkcije, kao što je Face ID, koja je također prisutna dugo i njen nedostatak je neobičan mnogim korisnicima, prenosi Engadget.

Apple nije objavio koliko iPhone SE 5G telefona je do sada prodao, ali podatak da kompanija smanjuje stepen proizvodnje pokazuje da se uređaj ne prodaje tempom koji je Apple očekivao.