in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Koristite Gmail? Imamo dobre vijesti za vas!

Ne trebate više kopirati tekst

Googleova poznata usluga dobila je funkciju pomoću koje će se unutar aplikacije moći izrađivati skice (draftove) za Gmail.

Google izbacuje najnoviju opciju za Google Docs dizajniranu za lakšu izradu skica za email. Riječ je o dijelu Googleove inicijative ‘smart canvas’ koja nastoji međusobno povezati opcije njihovog softvera za produktivnost poput Meeta, Docsa i Gmaila.

Kao što je slučaj sa Google Docsom i drugim opcijama, špranca za draft može se aktivirati simbolom @ prije izbora stavke ‘Email draft’ u kontekstnom izborniku. Nakon toga možete napisati skicu uključujući primatelje, naslov i sam sadržaj. Nakon što ste spremni za slanje, kliknite na ikonicu Gmaila na lijevoj strani kako biste otvorili uslugu.

Najnovija opcija bit će najkorisnija za emailove na kojem radi veći broj ljudi, čime se dozvoljava kolaborativno uređivanje unutar dokumenta, zajedno sa komentarima i sugestijama. Naravno, nikko vam ne brani da jednostavno kopirate tekst kao što ste radili dosad, no poanta cijelog ‘smart canvasa’ je elegantno prebacivanje među Googleovim proizvodima, objašnjava Verge.

Kompanija piše da će ova opcija postati dostupna svim korisnicima Google Workspacea, kao i korisnicima osnovnog i poslovnog plana G Suitea.