in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ray Ban Stories naočale snimaju 60 sekundi videa

Pametne naočale

U septembru prošle godine kompanija Meta (Facebook) predstavila je pametne naočale Ray-Ban Stories i započela ih prodavati na odabranim tržištima po cijeni od 329 eura.

Naočale poznatog talijanskog branda samo se uvjetno mogu nazvati “pametnim” jer na sebi nemaju nikakav ekran, već im je jedina posebna opcija u tome što imaju ugrađenu dual-kameru od 5 MP te mogu snimati fotke ili video u trajanju do 30 sekundi, a povezuju se s pametnim Android ili iOS telefonom putem Facebook View aplikacije.

Naočale posjeduju i zvučnik koji će vam glasom javljati notifikacije poput “low battery” i “full storage”, a kako ne biste narušavali privatnost ljudi koje snimate “skrivenom kamerom”, na njih su postavili LED svjetlo koje svijetli kada je snimanje uključeno.

Meta je sada objavila da su naočale nadograđene softverskim “updateom” koji im omogućuje snimanje videa u trajanju od 60 sekundi, a ta će opcija biti dostupna početkom aprila ove godine.

Pored toga, Facebook i Luxottica, vlasnik branda Ray-Ban lansirat će i nove 4 kombinacije boja okvira i stakla, što znači da će kupci sada na raspolaganju imati 28 modela, prenosi Vidi.