in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

PayPal pauzirao svoje usluge u Rusiji

Nova ograničenja za Rusiju

PayPal obustavlja svoje usluge u Rusiji kao odgovor na “nasilnu vojnu agresiju na Ukrajinu”, navodi se u izvještaju Reutersa.

Potpredsjednik ukrajinske vlade Mykhailo Fedorov objavio je na Twitteru pismo predsjednika uprave PayPala, Dana Schulmana, potvrđujući odluku kompanije da zaustavi svoje poslovanje u Rusiji.

“U trenutnim okolnostima, obustavljamo PayPal usluge u Rusiji. Također, činimo sve što možemo da podržimo naše osoblje u Ukrajini u ovom teškom vremenu.”, naveo je Shulman.

PayPal je u Rusiji bio dostupan samo za prekogranična plaćanja. Ranije ove sedmice prestao je prihvaćati nove ruske korisnike, a sada je donio i sveobuhvatnu odluku da u potpunosti zaustavi svoje usluge. Mjera također uključuje i uslugu prijenosa novca u vlasništvu PayPal-a – Xoom, piše The Verge.

Uz financijske sankcije koje su uveli UK, SAD, Europska unija i mnogi drugi, neki ruski korisnici možda nisu mogli koristiti svoje bankovne kartice za plaćanje putem PayPala i ranije. Sankcije su već odsjekle neke korisnike od Apple Pay i Google Pay usluga, jer ciljaju na najveće ruske financijske institucije, zabranjujući klijentima banaka plaćanje karticama u zemljama koje su uvele sankcije.