in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Na plaži sa stolom za piknik: Facebook predstavio AI bota za kreiranje VR svjetova

VR vizija

Meta je predstavila AI bota koji će nam pomoći u izradi svjetova virtualne stvarnosti za metaverse korištenjem glasa, što bi developerima sadržaja za Zuckerbergovu VR viziju trebalo znatno olakšati izradu i omogućiti običnim korisnicima da postanu developeri.

Zuckerberg je ranoj inačici AI koncepta dao ime Builder Bot i prezentirao ga tokom virtualnog događanja na kojem je govorio o novim istraživanjima na polju AI-a.

U osnovi, ono što bi Builder Bot trebao činiti jest omogućiti korisnicima da opišu VR svijet koji su zamislili kako bi on potom generirao aspekte tog svijeta. U demu, Zuckerberg i još jedan zaposlenik Mete stvorili su osnovnu scenu na plaži sa stolom za piknik i oblacima te dodali neke zvučne efekte galebova i morskih valova.

Kao što je rečeno, ova specifična tehnologija je još uvijek u relativno ranoj fazi. Okruženje koje je Zuckerberg generirao pomoću glasovnih naredbi bilo je dosta niže razlučivosti u poređenju s drugim metaverse demonstracijama, a njegov avatar je još uvijek bez nogu.

Builder Bot je dio većeg AI projekta za metaverse, nazvanog Project CAIRaoke. Cilj mu je stvoriti konverzacijski AI za stvaranje virtualnih svjetova, a taj projekt je prema Zuckerbergu, središnji čimbenik za njegove vizije metaversea, prenosi Vidi.

“U metaverseu će nam trebati umjetna inteligencija koja je izgrađena tako da pomaže ljudima da se kreću virtualnim svjetovima, kao i našim fizičkim svijetom s proširenom stvarnošću (AR-om)”, izjavio je Zuckerberg.