in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

YouTube uveo indikator koji pokazuje kada kanal emitira sadržaj uživo

Nova mogućnost

Iako se korisnici nisu previše žalili oko pronalaska sadržaja uživo na YouTubeu, kompanija im je svejedno omogućila da to lakše čine zahvaljujući novoj ‘Live Ring’ opciji.

Korisnici YouTubea moći će od sada lakše prepoznati kada neki kanal emitira sadržaj uživo zahvaljujući novom indikatoru. Tako će se, dakle, oko avatara kanala koji emitira sadržaj u tom trenutku, pojaviti prsten ispod kojeg piše „Live“ (uživo) te preko kojeg je moguće direktno otići na prijenos.

„Uistinu smo usredotočeni na to da korisnicima olakšamo pronalaženje prijenosa uživo na YouTubeu, pa uvodimo opciju Live Rings na mobitelima. Kreatori koji emitiraju uživo, sada će imati prsten oko avatara kanala, koji će vas, ako na njega kliknete, izravno odvesti na livestream“, rekao je glavni direktor proizvoda YouTubea, Neal Mohan.

Riječ je, naime, o jednostavnom rješenju s kojim su korisnici TikToka i Instagrama već duže vrijeme upoznati. The Verge navodi da je Live Ring opcija “presavršena” da se ne integrira u ostale društvene mreže, pa se u budućnosti vjerovatno može očekivati i na drugim internetskim mjestima koje korisnici rado posjećuju.