in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Electronic Arts: Priznajemo, Battlefield 2042 nije ispunio očekivanja igrača

Važno je priznati i kada kompanija ima propuste

EA je navodno tokom internog sastanka priznao da Battlefield 2042 „nije ispunio očekivanja igrača“ dok su za neuspjeh igre kao faktore naveli Halo Infinite koji je izašao u gotovo isto vrijeme i pandemiju.

Prema Xfire izveštaju, u EA-u su održali interni sastanak kako bi se razgovaralo o igri Battlefield 2042, gdje su rukovodioci proveli više od 20 minuta pokušavajući da shvate šta je pošlo naopako sa lansiranjem igre. Glavni direktorica studija Laura Miele navodno je naglasila da je važno priznati kada kompanija ima propuste, uključujući Battlefield 2042, prenosi IGN.

Jedan od faktora koje je Miele pomenula, a koji je ujedno i jedan od uzroka za loš rezultat Battlefielda 2042 je Frostbite Engine, koji je morao da prođe kroz masovne izmjene. Ove izmjene su navodno “pojele” 18 mjeseci razvoja.

„Sve je nova tehnologija, to je u osnovi bio novi engine“, stoji u izvještaju.

„Vratili su se. Verzija Frostbite-a na kojoj su inicijalno radili bila je toliko stara da su morali da se vrate i naprave izmjene. Tako da su na kraju suštinski pravili igru na potpuno novom engine-u.“

Miele je govorila i o radnim uslovima tima koji uključuje isključiv rad od kuće uslijed COVID-19 pandemije koja je masovno uticala na razovjni ciklus igre od sredine razvoja pa do samog kraja procesa.

“Kada na svu tu inovaciju dodate ambiciju koja je stajala iza ovog projekta, a potom i globalnu pandemiju koja nastaje u sred projekta zbog čega su ljudi morali da rade od kuće, u razvoj se umiješalo više varijabli nego što smo ikada iskusili do sada.”

Nakon Battlefield bete prošlog ljeta, igrači su pružili feedback u kome se dosta govorilo o bugovima. Iako su prvi utisci bili generalno pozitivni, kasnija iskustva sa igrom i to pred sam izlazak iste, otkrili su da igra ima više problema nego što je očekivano.

Miele takođe navodi i iznenadnu pojavu Halo Infinite multiplayera koji je u tom trenutku izašao samo četiri dana pred Battlefield 2042. Battlefield 2042 nije bio toliko “ispoliran”, pa EA navodno vjeruje kako su igrači po prirodi stvari favorizovali Halo.

U Xfire izvještaju stoji i da Miele govori o čekivanjima igrača koja su se vjerovatno promijenila i da odluka koju je kompanija donijela povodom svojih standarda vjerovatno nije bila ispravna. Miele je navodno priznala da EA nije dovoljno pristupio dovoljno široko, pa je falilo dosta segmenata za različite tipove igara. Nedostatak elemenata poput scoreboard-ova i VOIP sistema nije pomoglo cijeloj situaciji.

Na kraju svega, navodno je pomenuto i to da će Battlefield razvojni timovi biti restruktuisani i više “sreamline-ovani”.

Novosti koje kruže oko Battlefield-a 2042 nisu divne. EA je već izrazio da igra nije ispunila očekivanja, a scoreboard sistem i season one sadržaj odloženi su. Igrači su čak potpisali peticiju zahtijevajući povratak novca.

EA DICE već dugo posluje i razvija igre. To je još više tačno u slučaju sa Battlefield franšizom. Koliko god njihova historija bila slavna, ona nikada nije bila glatka i gotovo kao po nekom nepisanom pravilu, svaka druga Battlefield igra imala je ogromnih tehničkih problema. Ipak, sa decenijama iskustva iza njih, teško je vjerovati da su ovakvi nedostaci i dalje potvrde pomenutog pravila.