in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Pojedine PlayStation 5 konzole ne mogu preuzeti novu verziju igre Cyberpunk 2077

Možda ćete morati da sačekate još malo…

Ukoliko ste jedni od mnogih koji trenutno pokušavaju da upgrade-uju Cyberpunk 2077 na PlayStation-u 5, treba da budete svjesni potencijalnog problema na koji možete da naiđete. Mnoštvo igrača podijelilo je svoje frustracije na Reddit-u i drugim društvenim mrežama žaleći se da nisu u mogućnosti da izvrše upgrade uslijed problema sa regionom. Čini se da je u pojedinim regijama upgrade prosto zaključan. A evo i zašto.

“Za one koji igru poseduju na disku, Next Gen update dostupan je samo ukoliko se CUSA (PlayStation kod) sa diska poklapa sa regionom koji je podešen na vašem PlayStation nalogu. Možete provjeriti kodove ovdje,” stoji u support postu.

CD Projekt Red potvrdio je da zna za problem u ovom FAQ dokumentu. Ukoliko naletite na pomenuti problem, možete se obratiti CD Projekt Red support mreži putem istom FAQ posta.

Jednostavno rečeno, neki Evropski korisnici naišli su na problem sa upgrade-om zbog toga što su diskovi koje su koristili da prvobitno instaliraju igru na svojim konzolama i zapravo namenjeni za drugi region u odnosu na onaj za koji su namenjeni kodovi. Jedno od rješenja svakao je da napravite novi PSN profil na kome je region podešen tako da je isti kao i region za koji je namijenjen disk koji posedujete. Na taj način, kod koji dobijete automatski će biti validan. Ali kome treba još jedan PSN nalog?

U zemljama regiona ovo potencijalno i nije previše veliki problem, jer ukoliko je region na vašem postojećem PSN nalogu podešen na bilo koju evropsku zemlju, validnost kodova neće biti problem jer je 90% diskova u regionu namijenjenih Evropi. Za sve vas koji prema vašem PSN nalogu živite u Sjedinjenim Američkim Državama, rješenje jeste novi PSN nalog ili prosto nabavka američkog Cyberpunk 2077 diska.

Za sada, CDRP nema nikakvu vrstu formalnog rješenja, ali kako su već svjesni problema, razumno je pretpostaviti da već rade na rješenju. Sa druge strane, vredi napomenuti da ovaj problem nije rezultat greške od strane CD Projekt Red-a, već nedostupnosti PSN Store-a u pojedinim zemljama poput Srbije, Bosne i Hercegovine itd. Ukoliko ste u Hrvatskoj, ne bi trebalo da naiđete na ovaj problem. Kao što već sigurno znate, to je jedini razlog zašto većina naših naloga i jeste podešena tako da se vežu na Store Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, ili bilo koje zemlje koja zapravo poseduje svoj PlayStation Store.

Dok čekamo na magično rješenje ove logističke noćne more, pogledajmo kako zapravo Next Gen Cyberpunk sada izgleda na PlayStation 5 i Xbox Series X konzolama. Tu je i trial od pet sati ukoliko ne možete više da izdržite ni sekund, a da ne posjetite Nigh City, prenosi IGN.

Ukoliko se nalazite u Hrvatskoj, šanse da ćete naići na ovaj problem su minimalne. Ukoliko se to pak i desi, najvjerovatnije posedujete fizičku kopiju Cyberpunk-a 2077 koja nije namijenjena Evropskom regionu. Vrijedi napomenuti da na ovaj problem svakako ne mogu da naiđu oni koji posjeduju digitalnu kopiju igre.