in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Zuckerberg rebrendira kompaniju Meta: Otkrijte šta nas to sve očekuje u narednom periodu!

Meta

“Brzo reagujte, gradite nove sjajne stvari i živite u budućnosti”, poručio je Mark Zuckerberg zaposlenima u predstavljanju novog pravca kompanije Meta, piše Guardian.

Osim toga, Zuckerberg je predstavio niz novih slogana i promjena u kompaniji koja se prethodno zvala Facebook.

U objavi, koju je podijelio na svojoj Facebook stranici, Zuckerberg je napisao da je Meta sada “metaverzum kompanija koja gradi budućnost društvenih veza”, a ne prvenstveno kompanija fokusirana na društvene medije. Kompanija će, shodno tome, svoje zaposlene ubuduće nazivati “metamates” (u slobodnom prevodu – “meta drugovi”).

Zuckerberg je istakao da želi da reformiše pravila i vrijednosti kompanije, koje nisu ažurirane od 2007. godine. Također je podstakao radnike da se “fokusiraju na dugoročni učinak”.

“Fraza ‘Fokusirajte se na dugoročni učinak’ naglašava dugoročno razmišljanje i podstiče nas da produžimo vremenski okvir za učinak koji imamo, umjesto optimizacije za kratkoročne pobjede”, napisao je u svojoj objavi.

“Trebali bismo prihvatiti izazove koji će imati najveći uticaj, čak i ako se potpuni rezultati neće vidjeti godinama”, dodao je.

Zaposleni se suočavaju s brzim odstupanjem od društvene mreže koja se gradila 17 godina do građenja metaverzuma, koji je većini još uvijek nepoznanica. Inženjeri Instagrama i Facebooka navodno se podstiču da se prijave za poslove u odjeljenjima za metaverzum i virtualnu stvarnost u kompaniji, a Meta je zaposlila hiljade novih radnika iz konkurentskih kompanija – između ostalih, i Appela.

Međutim, ove promjene brinu i zaposlene, kao i akcionarske kompanije. Naime, dionice Mete doživjele su historijski pad nakon posljednjeg poslovnog izvještaja, što je dovelo do gubitka više od 230 milijardi dolara u tržišnoj vrijednosti kompanije.

Uprkos historijskom padu, Zuckerberg je ostao nepokolebljiv u svom uvjerenju da je metaverzum ključni projekt kompanije (uostalom, u njega je već uložio 10 milijardi dolara).

“Uvjeren sam da je ovo pravi put za kompaniju”, poručio je Zuckerberg investitorima u kompaniji.