in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Peticija za povrat novca za Battlefield 2042 prikupila više od 50 hiljada potpisa

Loše ocjene

Battlefield 2042 je sredinom novembra prošle godine stigao na tržište, a reakcije igrača i recenzenata nisu bile baš pozitivne. Zbog mnogobrojnih tehničkih problema, lošeg dizajna novih mapa, problema sa serverima i raznih promjena u gameplay sistemima, igra trenutno ima Overwhelmingly Negative ocjenu na Steamu.

Prije otprilike mjesec dana je pokrenuta peticija s kojom se traži povrat novca za sve koji su kupili igru na svim dostupnim platformama, ali u svojim prvim sedmicama nije uspjela privući neku pozornost. Dok joj je trebalo tri sedmice da dobije samo petsto potpisa, od prošle sedmice do sada je uspješno prikupila 55,6 hiljada potpisa.

“Lansiranje igre Battlefield 2042 bilo je izrugivanje svakog kupca koji je kupio ovu igru za 70 dolara zbog EA-ovog lažnog oglašavanja. Battlefield 2042 je potrošače koštao milione dolara štete i uznemirio hiljade kupaca širom svijeta.”

Organizatori ove peticije su također napomenuli da će u slučaju prikupljenih 50 hiljada potpisa pokrenuti kolektivnu tužbu protiv Electronic Artsa – nešto što je ova peticija danas uspjela postići, prenosi Gamepaerpectives.