in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Oko 60 naslova je na najvišem nivou kompatibilnosti: Otkrivena lista od preko 100 igara koje rade na Steam Deck-u!

Novi naslovi

Valve-ov Steam Deck stiže za manje od mjesec dana, a mi polako počinjemo da dobijamo ideju koje igre će moći da se igraju na sistemu. Jedan Steam korisnik je iskopao sa SteamDB igre koje je Valve već testirao i ocenio za njihov hendheld koristeći prethodno najavljeni sistem verifikacije.

Prema podacima koji su pronađeni na SteamDB ovog vikenda, Valve je ocjenio kompatibilnost 106 igara za Steam Deck. Iako rezultati trenutno nisu dostupni na Steam prodavnici, ovdje možete da pogledate listu igara koju su sastavili fanovi.

Valve je detaljno predstavio Steam Deck sistem verifikacije krajem prošle godine, i tada smo saznali da postoje četiri nivoa kompatibilnosti. Najviši nivo je ”Verified”, što znači da je igra prošla Valve-ov test kontrola, ekrana i fluidnosti prilikom korištenja. Sljedeći nivo je ”Playable”, a ovo znači da će igra moći da se pokrene, ali su možda potrebna određena podešavanja. ”Unsupported” igre neće raditi na Steam Deck-u, dok ”Unknown” kategoriju Valve i dalje nije testirao, objašnjava IGN.

Trenutno je verifikovano 60 od 106 testiranih igara, a to znači da bi trebale da rade na Steam Deck-u bez ikakvih podešavanja. Neki od najpopularnijih naslova iz ove kategorije su indi hitovi Cuphead, Celeste, the Messenger i Death’s Door, kao i zahtjevnije igre poput Death Stranding, Portal 2, Dark Souls 2 i 3, i druge.

Četrdeset i jedna testirana igra se može igrati, a samo pet igara nije podržano. Od tih pet, četiri su VR igre. Za sada je ovo dobar znak za Steam Deck, jer će svaka do sada testirana igra izgleda dobro funkcionirati na sistemu. Nećemo morati da čekamo dugo da saznamo kako se ponaša Steam Deck jer je najavljeno da bi prve jedinice trebale biti isporučene krajem februara.