in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Warcraft stiže i na mobitele!

Pored ”velikog broja sadržaja” za World of Warcraft i Hearthstone

Glasine o Warcraft igri za mobilne telefone kruže još od 2017. godine, a izgleda da ćemo ove godine ”konačno” ugledati igru. Blizzard je potvrdio da će ove godine izaći nova Warcraft igra na mobilnim telefonima.

U njihovom kvartalnom izvještaju o zaradi, Blizzard je izjavio da ”planira da izbaci dosta novih sadržaja za Warcraft franšizu u 2022, kao što su nova iskustva u World of Warcraft-u i Hearthstone-u, i pružiti priliku igračima da prvi put probaju nove Warcraft sadržaje na mobilnom telefonu.”

Blizzard je u avgustu prošle godine rekao da zapravo rade na nekoliko Warcraft projekata za mobilne telefone, ali nisu objavili nikakve dodatne zvanične detalje. Neki vjeruju da će nova igra biti slična Pokemon GO naslovu.

Ako zaista budemo ove godine vidjeli Warcraft igru na mobilnim telefonima, to neće biti jedina mobilna igra od Blizzard-a, jer je i Diablo: Immortal planiran za prvu polovinu 2022. godine, navodi IGN.

Što se novih sadržaja za druge igre tiče, vjerovatno kompanija misli na nove ekspanzije i pečeve, mada je i moguće da planiraju da prošire Warcraft van granica MMORPG-a, nakon fijaska sa remakeom Warcraft 3. Teško je reći kakve sve promene u redovnom poslovanju očekuju kompaniju koju je kupio Microsoft za $68,7 milijardi.

Već je očigledno da velike kompanije neće odustati od potencijalne zarade na tržištu igara za mobilne telefone, a nekada ”davno” Konami je pokrenuo ovu seobu.