in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Pametni sat upozorava na toplotni udar

Sastoji se od komercijalno dostupnog pametnog sata koji pokreće prilagođenu aplikaciju

Toplotni udar je jedna od onih stvari koje se vas mogu lako iznenaditi i u konačnici rezultirati smrću ako se unaprijed ne otkrije. Novi sustav baziran na pametnom satu koji je razvio tim MIT-a na čelu s istraživačem Jamesom Balciusom osmišljen je da upozori svog nositelja prije nego što bude prekasno.

Sastoji se od komercijalno dostupnog pametnog sata koji pokreće prilagođenu aplikaciju, koja je povezana putem Bluetootha s trakom za praćenje otkucaja srca. Kontinuiranom analizom podataka o pulsu, prethodno razvijeni algoritam unutar aplikacije može procijeniti trenutnu tjelesnu temperaturu nositelja.

Sve dok je ta temperatura unutar sigurne zone, sat prikazuje simbol palca gore na zelenoj pozadini. Taj se zaslon mijenja u znak opasnosti na žutoj pozadini ako tjelesna temperatura postane pretopla, i prelazi na znak za zaustavljanje na crvenoj pozadini ako je temperatura potpuno prevruća, a zvučni alarm također upozorava korisnika u tom trenutku.

Zapovjedništvo za obuku i obrazovanje američkih marinaca koje od oktobra prošle godine testira 170 prototipova na svojim poligonima za osnovnu obuku, izvijestilo je o dobrim rezultatima i dalo preporuke za poboljšanje tehnologije.

Jedna moguća nadogradnja mogla bi uključivati ​​mogućnost prilagođavanja sustava upozorenja tako da uzima u obzir jedinstvenu fiziologiju pojedinačnih korisnika.

Dok je razvojni projekt financiran od strane američke vojske došao do kraja, Balcius, koji je i sam vojni veteran, sada razmatra razvoj aplikacije za sustav u civilnom sektoru, prenosi Vidi.