in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Rockstar zvanično potvrdio da je GTA 6 u razvoju

Nakon mnogo godina tračeva i nagađanja

Rockstar je napokon potvrdio da radi na novoj Grand Theft Auto igri, kao i da je razvoj iste već “uveliko u toku”.

U saopštenju za medije iz Rockstara su izjavili:

„Uz neviđenu dugovječnost GTAV-a, znamo da su nas mnogi od vas pitali o novom nastavku Grand Theft Auto serijala. Sa svakim novim projektom u koji se upustimo, naš cilj je uvek da značajno napredujemo dalje od onoga što smo prethodno isporučili – i sa zadovoljstvom potvrđujemo da je aktivan razvoj za sljedeći dio u seriji Grand Theft Auto uveliko u toku. Radujemo se što ćemo podijeliti više čim budemo spremni, pa vas molimo da pratite Rockstar Newswire za zvanične detalje.

U ime celog našeg tima, zahvaljujemo vam se svima na podršci i jedva čekamo da zakoračimo u budućnost sa vama!“

Što se tiče same igre, Rockstar trenutno ne govori ništa, niti se obavezuje kada će reći više. Prethodni izveštaji su govorili da bi početna verzija GTA 6 mogla biti manja od GTA 5, sa ažuriranjima koja bi proširivala igru vremenom.  Prošle godine, Rockstar je patentirao novi sistem za NPC navigaciju, za koji mnogi vjeruju da će biti iskorišten u sljedećoj GTA igri. Sistem je dizajniran da omogući realističnije ponašanje u saobraćaju – sa posebnim ciljem da bude koristan u „mrežnim igrama za više igrača“, kako stoji u patentu.

Ovo će biti prva moderna GTA igra objavljena nakon odlaska suosnivača Rockstar-a Dana Housera, koji je pomogao u pisanju svih GTA igara od drugog do petog nastavka, kao i Red Dead serije, Bully i Max Payne 3, prenosi IGN.