in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Twitter kopira Reddit? Uvodi se nova opcija!

Uvode se nove mogućnosti

Glasovi dolje koji bi uskoro mogli sletjeti na Twitter neće biti javni te se koriste za poticanje relevantnih tema.

Ako ste na Twitteru odjednom ugledali mogućnost glasa prema dolje, niste sami. Eksperimentalna Twitterova opcija koju je kompanija isprobavala od prošle godine sad dolazi do ‘običnih’ korisnika širom svijeta.

Opcija glasanja prema dolje prvo je postala dostupna izabranoj skupini korisnika internetske verzije aplikacije, no Twitter kaže da će opcija također postati dostupna korisnicima iOS-a i Androida. Za razliku od Reddita, sveukupan broj lajkova neće moći biti smanjen glasanjem prema dolje. ‘Glas dolje’ će se umjesto toga koristiti za algoritam koji će isticati prikazane komentare.

Kompanija kaže da su rezultati dosadašnjeg eksperimentiranja pokazuali da se glasovi prema dolje obično dodjeljuju objavama ili komentarima koje korisnici smatraju uvredljivima ili nevažnima, piše Verge.

YouTube je u glas dolje smatrao velikim problemom da je brojanje istog učinio privatnom statistikom. Facebook je u međuvremenu eksperimentirao sa glasanjem dolje, no nikad ih nije uveo, ostavivši ikonički ‘like’ i dodavši reakcije emojijima.