in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Google ipak ne može sve sam, traži vašu pomoć!

Zapošljavaju novi tim

Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro imaju jednu od najboljih performansi kamere među Android uređajima što je rezultat dobre hardversko-softverske integracije. A sada, Google zapošljava novi tim sa sjedištem u San Diegu za dizajn i razvoj procesora.

Prema izvještaju AndroidCentrala, novi zaposlenici mogli bi biti zaduženi za dizajn i razvoj sljedeće generacije Google Tensor SoC-a za koji se priča da će imati kodni naziv „Cloudripper“. Googleov viši direktor Mike Coulter objavio je da zapošljava na linkedu navodeći da kompanija želi formirati tim za dizajn i provjeru kamere za ISP sa sjedištem u San Diagu koji ima otvorene pozicije na svim razinama.

Vrijedi napomenuti da je prije pridruživanja Googleu Mike Coulter četiri godine bio potpredsjednik inženjeringa u Qualcommu. Korisnik Twittera Anshel Sag aludirao je na mogućnost da Google možda pokušava uloviti talente iz Qualcomma, koji također ima sjedište u San Diagu.

Prethodno je bilo izvještaja o tome da Google radi na drugoj generaciji Tensor čipa za koji se očekuje da će biti objavljen u drugoj polovici 2022. i vjerovatno će biti predstavljen u nadolazećim uređajima iz Pixel 7 serije.

Informacije o 2. generaciji Tensor čipa su trenutno oskudne i znamo samo za njegovo kodno ime “Cloudripper” i navodni broj modela “GS201”. Međutim, kada započinju zapošljavanje za ISP čipa, sigurno ćemo dobiti više curenja i detalja o Tensor čipu sljedeće generacije, prenosi Gizmochina.