in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Facebook Messenger uvodi nove opcije: Dobit ćete obavijest kada neko napravi screenshot?

Meta najavljuje nove opcije

U posljednje vrijeme Meta, kao vlasnik Facebook Messengera i WhatsAppa, vrši poprilično značajne nadogradnje u ove dvije aplikacije, a to se naročito odnosi na WhatApp. Sada jednu veoma značajnu nadogradnju dobiva Facebook Messenger.

Facebook Messenger i WhatsApp u osnovi su dosta slične aplikacije, a to je i razumljivo s obzirom na to da su obje u vlasništvu Meta-e. Ipak, postoje i neke razlike između njih, a glavna je što WhatsApp ima zadanu end-to-end enkripciju na svim chatovima, dok s druge strane Facebook Messenger nema zadanu tu opciju, nego morate posebno otići na izbornik i otvoriti poseban end-to-end šifrirani chat, ako želite bolju zaštitu privatnosti. Ipak, obje ove aplikacije međusobno preuzimaju opcije jedne od druge.

Facebook Messenger je do sada ovu opciju imao samo za pojedinačne chatove, a sada Meta nadograđuje end-to-end chatove u smislu da sada možete napraviti i grupu, čiji će chat biti end-to end šifriran. Iz Meta-e navode da je ovo siguran način da se povežete sa svojom porodicom i prijateljima.

Za poruke koje nestaju u end-to-end šifriranim chatovima, dobit ćete obavijest kada neko napravi snimku ekrana, a GIF-ovi i naljepnice također su sada dostupni za end-to-end šifrirane chatove. Pored toga, tu je i mogućnost reagovanja na poruke, kao i indikator tipkanja. Također, sada je moguće i prosljeđivanje poruka.

Pored toga, sve fotografije i videozapise koji se nalaze u end-to-end šifriranim chatovima, možete spremiti dugim pritiskom na njih, kao i urediti ih prije nego što ih pošaljete.

Čini se da je Meta u posljednje vrijeme ipak više posvećena WhatsAppu i nadogradnji ove aplikacije, nego svih ostalih. To je, u jednu ruku, i razumljivo jer se radi o najpopularnijoj aplikaciji za razmjenu poruka na svijetu, prenosi GSM Arena.