in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Xiaomi 12 sve bliže globalnom predstavljanju

Nova serija uređaja

Na samom kraju prošle godine Xiaomi je u Kini predstavio dva flagship telefona – Xiaomi 12 i Xiaomi 12 Pro. Ovi telefoni još nisu stigli na globalno tržište, niti je Xiaomi još podijelio kad će zapravo ovi telefoni stići globalno. Ipak, čini se da je to veoma blizu, s obzirom na to da je jučer Xiaomi 12 uočen na Geekbenchu.

Xiaomi 12 s brojem modela 2201123G pojavio se na Geekbenchu, a tu je otkriveno, iako ne izričito, da će telefon biti pogonjen Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 1 čipom, što je naravno i očekivano.

Ovaj čip stiže u kombinaciji sa 8 GB RAM-a, te je nejasno hoće li globalni Xiaomi 12 imati i opciju sa 12 GB RAM-a. Gledajući u blisku prošlost, čini se da se to neće desiti. Telefon vrti Android 12, preko kojeg će vjerovatno biti presvučen Xiaomijev najnoviji MIUI 13, koji je u Kini i predstavljen zajedno sa Xiaomi 12 serijom.

Što se tiče i ostatka specifikacija, očekivati je da globalni Xiaomi 12 bude identičan kineskom. Tako možemo očekivati glavni senzor kamere od 50 MP, ultraširoki senzor od 13 MP i telefoto senzor na zadnjoj strani, prednju kameru od 32 MP, 4500 mAh bateriju s podrškom za 67 W brzo punjenje i brzo bežično punjenje od 50 W, te AMOLED ekran dijagonale 6,28“ sa stopom osvježavanja od 120 Hz.

I Xiaomi 12 Pro stići će na globalno tržište, a on ima broj modela 2201122G. Ovo je promjena u odnosu na prošlu godinu, kada na globalno tržište nije stigao Xiaomi Mi 11 Pro.

Očekuje se da Xiaomi tokom ove godine predstavi i Ultra inačicu Xiaomi 12 serije, no nije poznato kada će se to desiti, prenosi GSM Arena.