in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Povratak u prošlost: “Voki-toki” je sada svima dostupan!

Preview varijanta

Microsoft Teams saopštio je da će od sada “Walkie Talkie” moći da koriste svi.

“Walkie Talkie” je opcija koju možete koristiti na svom mobilnom telefonu sa mobilnim internetom ili putem Wi-Fi konekcije. Ovo je uvedeno još prije dvije godine, ali je samo mali procenat korisnika imao ovu opciju i uglavnom je bila u preview varijanti.

Iako su tada pustili u toj varijanti samo za Android, sada na Androidu mogu svi da je koriste, kao i na operativnim sistemima iOS i Zebra. Microsoft je ovo prvenstveno predstavio radnicima koji su po cijeli dan okrenuti klijentima i vode svakodnevne operacije unutar kompanija. Saradnja proizvođača softvera sa Zebra Technologies omogućava da radi sa namenskim dugmetom za razgovor za brzu i sigurnu komunikaciju, prenosi Verge.

Funkcije voki-toki i dalje su rijetke u komunikacionim aplikacijama.

WhatsApp vam omogućava da snimite isječke zvuka koji se mogu poslati i primiti, a Slack je prošle godine pokrenuo svoju funkciju Huddles nalik Discord-u kako bi omogućio ljudima da lako ulaze i izlaze iz poziva.

Apple je lansirao sopstvenu voki-toki funkciju na Apple Watch-u 2018. godine, koristeći push-to-talk preko FaceTime audio poziva.