in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nova odluka: Tesla sada prihvaća Dogecoin kao sredstvo plaćanja za dio svoje ponude

Kriptovalute

Prema tweetu Elona Muska i podacima dostupnim na web stranici, kompanija Tesla je omogućila korištenje Dogecoina za kupovinu odabranih artikala.

Korištenje spomenute kriptovalute omogućeno je za sljedeće proizvode: Cyberwhistle za 300 Dogecoina (58 USD), Giga Texas Belt Buckle za 835 Dogecoina (161 USD) i Cyberquad za djecu po cijeni od 12.020 Dogecoina (2.320 USD). Treba napomenuti da je Dogecoin sada jedini način za kupovinu tih artikala jer se gotovinska opcija više ne prikazuje.

Musk je u posljednje vrijeme pokazao veliki interes za Dogecoin, posebno nakon što je u maju govorio o potencijalnoj “učinkovitosti” kriptovalute u usporedbi s Bitcoinom. Zatim je u decembru tvitao da će kompanija “napraviti neke proizvode koji će se moći kupiti Dogecoinom i vidjeti kako će to funkcionirati”. Nakon gore spomenute Muskove objave, Dogecoin je narastao za oko 14 posto u 24 sata, prenosi Engadget.

Kompanija Tesla je prihvatila Bitcoin kao dostupno sredstvo plaćanja za svoje automobile u februaru 2021. godine, ali je to zaustavila dva mjeseca kasnije navodeći kao razlog poguban utjecaj Bitcoina na okoliš.

“Kriptovaluta je dobro zamišljena na mnogim razinama, ali ne smije pogubno utjecati na okoliš”, objavio je Musk tada na Twitteru.

Dogecoin koristi manje energije za rudarenje, uglavnom zato što vrijedi manje od Bitcoina. Musk je prošle godine rekao da surađuje s Dogecoinovim programerima na poboljšanju njegove učinkovitosti, iako još uvijek ne postoji jasan način da se to učini bez smanjenja njegove vrijednosti.

Uz to, izvršni direktor Block-a, Jack Dorsey, najavio je planove za izgradnju otvorenog sustava za rudarenje Bitcoina koji bi tu kriptovalutu učinio “distributivnijom i učinkovitijom”.