in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Gameri će uskoro igranjem zarađivati novac?

Mijenja se tržište

Za pet godina tržište videoigara bit će potpuno drukčije te će se način na koji se igraju igre u potpunosti promijeniti. U tako nešto barem vjeruje suosnivač Reddita Alexis Ohanian. Ovaj serijski poduzetnik do sada je investirao u brojne projekte povezane s blockchainom i kriptovalutama i smatra kako će kripto dominirati tržištem videoigara za nekoliko godina.

Umjesto klasičnih igara koje su besplatne ili ih čak plaćamo kako bi u njima uživali, u budućnosti bi na igrama mogli – zarađivati. Već danas postoje igre u kojima gameri za vrijeme provedeno u njima zarađuju različite tokene koje onda mogu iskoristiti unutar samih igara, ali i zamijeniti za prave kriptovalute koje mogu prodati za novac. Jedna od takvih igara je Axie Infinity u kojoj se s tokenima može kupovati kriptovaluta Ronin.

Ohanian je o takvoj budućnosti gamerskog tržišta govorio tokom jedne od posljednjih epizoda podcasta Where it Happens: 90 posto ljudi neće igrati igre osim ako nisu propisno nagrađeni za svoje vrijeme. Za pet godina, svoje ćete vrijeme pravilno vrednovati i umjesto da se vaši podaci prikupljaju ili da ćete plaćati dolare za kupovinu glupih čekića koje u biti ne posjedujete, igrat ćete igre koje će biti jednako zabavne, ali ćete s njima zarađivati neku vrijednost i vi ćete biti ti koji prikupljaju stvari. To prikupljanje koje spominje odnosi se na kriptotokene koje će onda gameri iskoristiti dalje u igri za kupovinu virtualnih stvari ili zamjenu za kriptovalute.

Šta će biti za pet godina, teško je prognozirati, ali na GameSpotu ukazuju na probleme s igrom Axie Infinity jer se pokazalo da sve više gamera koji zarađuju tokene, umjesto da ih ponovno iskoriste u igrama, prodaju ih i novac stavljaju u džep.