in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Hogwarts Legacy će biti lansiran tek 2023.?

Gaming

Hogwarts Legacy, nadolazeći Harry Potter RPG, možda će se pokrenuti tek 2023., sudeći prema navodima novinara.

Govoreći u svom podcastu Sacred Symbols+, Colin Moriarty kada je njegov suvoditelj spomenuo igru u raspravi rekao je: „Čujem iza kulisa da igra neće izlaziti ove godine i da je u nekoj vrsti nevolje.”

Igra već neko vrijeme nije bila javno prikazana, a trenutno nema datum izlaska nakon 2022. godine.

Krajem prošle godine, Rachel Wakely, generalna direktorica Warner Brosa, govorila je za časopis Toy World o IP-u Wizarding World, u kojem je spomenula “dva glavna izdanja u 2022.”. Prvi je bio nadolazeći Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbeldore, koji izlazi u Velikoj Britaniji 8. aprila, a drugi je bio Hogwarts Legacy.

“Prema onome što smo vidjeli, lansiranje će biti vrijedno čekanja i pružiti jedinstven način na koji obožavatelji komuniciraju s franšizom.”

To bi moglo sugerirati da bi igra trebala biti objavljena tek nakon Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbeldore.

Također je objavljeno da će Hogwarts Legacy, navodno, dodati mogućnost igračima da stvaraju transrodne heroje, nakon kontroverzi proizašlih iz komentara kreatora serije J.K. Rowling.

U 18 mjeseci, Rowling je kritizirana jer je na svom Twitter računu dala nekoliko komentara za koje se smatra da su transfobični, što je natjeralo mnoge filmske glumce o Harryju Potteru, uključujući glavne uloge Emmu Watson i Eddieja Redmaynea, da javno izraze svoju podršku transrodnoj zajednici.

Prema izvještaju Bloomberga koje se poziva na anonimne izvore u studiju Warner Bros.’ Avalanche, neki članovi razvoja igre od tada su se borili da igra bude što inkluzivnija, kao odgovor na komentare autora.