in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Uskoro stiže novi iPhone, objavljeni zanimljivi detalji!

Apple

Apple ima pristupačan iPhone u obliku iPhonea SE i tvrtka se sada priprema za lansiranje modela treće generacije. Prije nego što uređaj postane službeni, nekoliko je detalja već procurilo na internetu.

Novi izvještaj tvrdi da bi novi Apple iPhone SE, za koji se kaže da dolazi s podrškom za 5G povezivanje, mogao postati službeno negdje u martu ili aprilu ove godine na Appleovom događaju.

Prema izvještaju Marka Gurmana u Power On newsletteru za Bloomberg, očekuje se da će Apple ugostiti svoj prvi veliki ovogodišnji događaj negdje u martu ili aprilu, a slično kao i prijašnji događaji, i ovaj će se održati virtualno.

iPhone SE 2022 će biti sličan modelu koji je trenutno dostupan u smislu dizajna, ali će stići s boljim specifikacijama. Izgledat će kao iPhone 8, ali će sadržavati nadogradnje u smislu internih elemenata.

Očekuje se da će telefon imati 4,7-inčni HD LCD zaslon, a također će imati i tipku Home s ugrađenim senzorom otiska prsta. Vjerovatno će to biti posljednji Apple pametni telefon koji dolazi s LCD ekranom i fizičkim senzorom otiska prsta. Pokrenut će ga Apple A15 procesor zajedno s 3 GB RAM-a, dok bi mogla postojati i Plus varijanta koja će pakirati 4 GB RAM-a. Čipset također donosi podršku za 5G povezivanje na telefon. I dalje će se na stražnjoj strani nalaziti senzor s jednom kamerom od 12 megapiksela s poboljšanim opcijama fotografije.

Nedavna procjena JP Morgana tvrdi da bi nadolazeći iPhone SE mogao privući gotovo 1,4 milijarde korisnika Android telefona niskog do srednjeg ranga, kao i oko 300 miliona korisnika starijih iPhone modela.

Ovi brojevi se trenutno čine suludo velikim, ali bude li cijena dovoljno niska, Apple bi mogao bez problema ostvariti tako nešto, prenosi Gizmochina.