in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Da li biste nosili nakit za oči? Cijena prava “sitnica”

Košta 3000 dolara

Svima kojima običan nakit poput naušnica nije dovoljna dekoracija, nakit za oči bit će zanimljiv. Međutim, najiskrenije vam savjetujemo da poštedite svoje zdravlje i novčanik od ovog pothvata.

‘Oči su ogledalo duše’, rekao je brazilski pisac Paulo Coelho i s obzirom na popularnost njegove izjave, slobodno možemo reći da se većina slaže s njim. No šta nas to onda tjera da stavljamo strane predmete u/na njih, isključivo iz estetskih razloga?

Nakit za oči postao je relativno popularan prije otprilike 7 godina kad je Dr. Chynn uveo uslugu postavljanja nakita u oči u svoju polikliniku Park Avenue Lasek u New Yorku. Dr. Emil Chynn inače je ugledan oftalmolog s preko 20 000 odrađenih zahvata iza sebe i diplomama s najprestižnijih američkih sveučilišta.

Kako izgleda zahvat postavljanja nakita u oči?

Nakit na prvu izgleda kao naljepnica na vašem oku, no zapravo se nalazi u njemu – u prostoru između bjeloočnice i rožnice do kojeg se dolazi rezanjem rožnice. Nakon reza, u napravljen prostor se stavlja nakit obavezno napravljen od platine jer ostali metali stvaraju preveliku rizik od opasnosti poput infekcije.

Sitna je da do komplikacija dolazi u rijetkim situacijama, no ulog je prevelik za bilo kakav rizik, pošto je ulog mogućnost vida.