in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ghost of Tsushima je do sada prodan u 8 miliona primjeraka

Gaming

PlayStationov Ghost of Tsushima prodan je u 8 miliona primjeraka, objavio je programer Sucker Punch.

To predstavlja povećanje od 1,5 miliona primjeraka od posljednjeg ažuriranja prodaje igre, koje je objavljeno u martu prošle godine. Najveći dio ove prodaje vjerovatno se pripisuje Director’s Cutu, koji je prošlog ljeta objavljen za PS5 i PS4 s grafičkim poboljšanjima i dodatnim sadržajem.

Prekretnica u prodaji znači da je Ghost of Tsushima među najuspješnijim PlayStationovim originalnim izdanjima igara, uključujući Horizon Zero Dawn (10m) i God of War 2018 (20m). U vrijeme izlaska u julu 2020., Ghost of Tsushima je postao najbrže prodavani originalni IP PlayStation do sada.

Naslov Sucker Punch prodan je u više od 2,4 miliona primjeraka na globalnoj razini u prva tri dana prodaje, nadmašivši rekord koji je prethodno držao Horizon Zero Dawn iz 2017., kojem je trebalo dvije sedmice da se proda u 2,6 miliona primjeraka.

Međutim, Tsushima je bio na neki način od rekorda koje su postavile etablirane franšize kao što je The Last of Us Part 2, koji se prodao u više od četiri miliona primjeraka u tri dana. God of War i Spider-Man prodani su u više od tri miliona primjeraka u istom vremenskom periodu.

Režiser nadolazećeg filma Ghost of Tsushima nedavno je rekao da želi “to učiniti kako treba”.

Iako je režiser priznao da je ekipa još uvijek u ranoj fazi produkcije, te da tek treba dovršiti scenarij, uvjeravao je obožavatelje serije da bi igrači: “Bili bi vrlo zadovoljni onim na čemu radimo.”